Keskustelua web-koodauksesta sekä selainten ominaisuuksista

Kirjoita tänne jos tietokone- tai ohjelmaongelmia tai tarvitset tietoja niistä. Saat tapauskohtaisia neuvoja.
KeThomas91
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Maalis 2017 06:07
Viesti:

Keskustelua web-koodauksesta sekä selainten ominaisuuksista

Viesti Kirjoittaja KeThomas91 » 09 Touko 2019 10:45

Tässä lähinnä harraste pohjalta on noita sivuja väsätty. Välillä templateja käyttäen ja toisinaan syntyy perus HTML-koodia ihan käsin näpyttelemällä.

Tein eräälle tuttavalla sivut hänen yritykselleen. Sivuissa käytin iframe-tagia koska olen vanhanaikainen ja minusta tuo on suhteellisen helppo tapa saada yhdelle sivupohjalle monta eri aluetta. Törmäsinpä sitten ongelmaan, kun esim googlesta hakee yrityksen tietoja niin google avaa vain tuon HTML-sivun jossa tiedot ovat. Ei siis avaa sitä perussivua jossa olis iframessa haetut tiedot. Miten sen nyt selittäis.

Jops siis sivusto on ositteessa yritys.net. Iframella osoitetaan linkkejä vaikkapa yhteystiedot.html tiedostoon eli siinä etusivulla aukeaa yhteystiedot ja sivu näkyy oikein. Googlella kun kattoo niin hakee vain sivun yritys.net/yhteys.html, eli sivun ulkoasu puuttuu.

PHP:tä ei ole sen enempää harrastettu mutta tuolla kai saisi huomattavasti toimivamman kokonaisuuden?

Neptun
Ylläpitäjä
Viestit: 599
Liittynyt: 21 Loka 2009 11:53
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Keskustelua web-koodauksesta sekä selainten ominaisuuksista

Viesti Kirjoittaja Neptun » 09 Touko 2019 14:31

KeThomas91: Aikoinaan tämä neptunettikin on ollut itse HTML koodeista rakennettu sivusto. Toimikin hyvin, mutta ajan mittaan rupesi tarvitsemaan yhä enemmän interaktiivista otetta, kontakteja eri puolille. Tässä vaiheessa muutin sivuston WordPress alustaiseksi, joka siis käyttää PHP koodia. Silloin tulee ulospäin näkyminen paremmaksi ja monipuolisemmaksi. Neptunet on riippuvainen siitä, miten Google sen näkee ja noteeraa. WP sivustot ovat Googlelle mieluisia ja helposti muutettavissa salatuiksi (https). Google on kertonut, että se asettaa - ilmeisesti vähitellen vaatii - juuri salatut sivustot etusijalle.

Kertomassasi tapauksessa lienee mahdollista jollain kikkailulla ja uudelleenohjauksella muuttaa sivujen näkymistä. Mutta se on jo vaikeampaa, jos vielä pitäisi keskittyä muihinkin asioihin, kuten sisältöön. WP on yksi monista sivustotyypeistä, jotka ratkaisevat näkymisen ongelmia. Se lienee kaikkein yleisin (32%), mikä on sekä hyvä että huono puoli. Hyvä sikäli, että WP-sivustoja on helppo hallinnoida ja ne näkyvät hyvin Googlessa. Huono puoli on se, että näin yleinen alustatyyppi vetää vastaavasti kaikenlaisia hyökkääviä ja spammaavia nettirikollisia ja niiden robotteja. Onneksi tähän on nykyään hyviä lääkkeitä.

Muita verkkosivujen alustoja ovat esim. Joomla ja Drupal. Useat webhotellit tarjoavat asiakkailleen näiden sivustojen muodostamisen softia, joilla sivut syntyvät nopeasti ja yksinkertaisesti. Niitä voi sitten viritellä ajan mittaan edelleen. Tietysti voi PHP koodia käyttäen myös itse koodata verkkosivuja. Siihen erikoistuneilta liikkeiltä voi ostaa näitä palveluita.

Oliko tässä mitään vastausta kysymykseesi web-koodauksesta?

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija